top of page

We serve! Szolgálunk!


Nagy örömünkre újabb gyümölcsöző együttműködést indítottunk el a Pécs-Normandia LIONS Clubbal (Club)! Közös célunk, hogy a TreeMission Egyesület jóvoltából elültetett klímafák örökbefogadásával minél nagyobb területet tehessünk komfortosabbá és ezzel egészségesebb mikrokörnyezetet teremtsünk saját magunk és utódaink számára. Az egyesület által támogatott környezettudatos innovációk terjesztésével pedig a családi kasszát kímélő lehetőségekhez juttatjuk a partnereinket.

Megállapodásunk keretében a TreeMission Egyesület is támogatja a Club működését, hiszen minden örökbe fogadott fa és Zöld Korona bevételéből 1.500,- forintnyi adománnyal segítjük a Club hatékonyabb, minél szélesebb körű jószolgálati tevékenységét.

A LIONS jelentése: „Liberty, Intelligence, Our Nation's Safety” "Szabadság, Intelligencia, Nemzetünk biztonsága"

Az ingyenes szülőszállás története

1994 novemberétől a Pécsett kezelt leukémiás és tumoros megbetegedésű gyerekek szüleinek

biztosítunk ingyenes szálláslehetőséget, hogy a szülők a gyógykezelés időtartama alatt a gyermekük mellett maradhassanak.

Az építőiparban dolgozó tagjaink jelentős áldozatvállalásával, a szakemberek sokaságának ingyenes munkájával, német és osztrák cégek jelentős anyagi támogatásával átadtuk a szülőszállás egyik felét, majd 2001. június 14-én az egész épületet.

A szállások kulcsait a Gyermekklinikán kapják meg a szülők. Ez a segítség a családok számára nélkülözhetetlen, hiszen alig-alig akadna a szülők között olyan, aki albérletet vagy szállást tudna fizetni, hogy a gyermeke mellett maradhasson.

A 2008-as év így újabb fordulatot hozott a szülőszállások vonatkozásában. Lehetőség nyílt a bővítésre, így 2010 áprilisában elkezdtük az építkezést és szeptemberben át is adtuk a felújított és hozzáépített épületrészt.

Az átadást követően immáron 10 szoba 28 férőhelye várja, hogy minden éjszaka a beteg gyermekek szüleinek nyugvóhelyéül szolgáljon. A szállás kapuja nyitva áll a Gyermekklinika valamennyi Osztályán kezelt beteg gyermek szülője, a Szülészeti- és Nőgyógyászati Klinika Koraszülött Osztályán fekvő kisdedek édesanyjai és az Ortopédiai Klinikán kezelt valamennyi gyermek szülője előtt…

Továbbra is térítésmentesen!

A LIONSRÓL

A Lions Clubok Nemzetközi Szövetségét, a Lions Clubs Internationalt Melvin Jones alapította 1917-ben az Egyesült Államokban. A jószolgálati célokkal alapított szervezet folyamatos fejlődésének eredményeképp a Lions mozgalom ma 206 országban van jelen, 46.000 klubban melyeknek összesen 1,4 millió tagja van, és a világ legnagyobb, klub alapon szerveződő, civil jószolgálati szervezete, amely vallásoktól és a politikától függetlenül végzi tevékenységét.

A Lionok jelszava "We Serve" - azaz "Szolgálunk".

A nemzetközi Lions mozgalom tevékenységének alapját a látás védelme, azaz a látáskárosodások megelőzése valamint a vakok- és gyengénlátók segítése, támogatása jelenti. A lionok ennek érdekében a SightFirst (A látás mindenekelőtt) program keretében szemvizsgálatokat, szemszűréseket szerveznek, használt szemüvegeket és pénzadományokat gyűjtenek.

Helen Keller a Lions mozgalom legmagasabb szintű döntéshozatali fórumán, az 1925-ös, Ohioban megtartott konvención szólította fel a szervezet tagjait, hogy "legyenek a vakok lovagjai a sötétség elleni Kereszteshadjáratban." Ezen időponttól Lions mozgalom legfőbb célkitűzése: harcoljanak a megelőzhető és visszafordítható vakság ellen valamint segítsék a látásukat végérvényesen elveszített vagy vakon született embertársaikat a mindennapokban.

A lions mozgalomban kiemelt szerep jut a gyermekeknek és a fiataloknak. Kiemelt programjuk a külföldi diáktábori programban (Youth Exchange) való részvétel megszervezése, kivételes esetekben a kiutazás támogatása.

Az önállóan működő Lions klubok elsősorban saját környezetükben végzik tevékenységüket, ott ismerik a legpontosabban kinek és milyen módon lehet a leghatékonyabban segíteni. Programjaik között szerepel a hátrányos helyzetű emberek, a betegek, a gyerekek és idősek támogatása. Élelmiszergyűjtést vagy kulturális programok szervezését is végzik.

A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége által koordinált, de a klubok által végzett tevékenység egy szemszűrő busz üzemeltetése, amely segítségével hátrányos helyzetű településen végeznek szemszűrést ingyenesen.

A klubok jószolgálati munkát önálló kezdeményezéseik, ötleteik alapján végeznek.

Kiemelt hírek
Hírek
Archívum
Keresés címkék alapján
No tags yet.
Kövess minket
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page